Ahol a csodák kezdődnek! (akkreditált élménypedagógiai képzés)

Mit fogsz megtanulni a képzés alatt?

nyil-jobb
nyil-ball

Nézd meg, hogy mire számíthatsz a képzésen!

 1. Konkrét gyakorlati feladatokat, játékokat és komplett foglalkozásokat ismerhetsz meg, amelyeket Te is alkalmazni tudsz a saját célcsoportoddal. A foglalkozásokat a lehető leghatékonyabb módon, saját tapasztalaton keresztül sajátíthatod el.
 2. Rájössz, hogy hol kezdődnek a csodák 🙂 És, hogy mit kell tenned annak érdekében, hogy a foglalkozásaid érdekesek legyen a csoportodnak/diákjaidnak.
 3. Olyan módszereket és technikákat sajátíthatsz el, amivel befolyásolhatod a foglalkozás kimenetelét a pedagógiai céljaidnak megfelelően.
 4. Megismerkedsz az élménypedagógia alapjaival! Pl. A tapasztalati tanulás körével; a zóna elmélettel; a tölcsérmodellel; a fokozatosság elvével…
 5. Megtanulhatod, hogy hogyan kell feldolgozni egy foglalkozást, hogy a résztvevők a lehető legtöbbet tanulhassák belőle.
 6. Konkrét ötleteket kapsz arra, hogy mire és hogyan használhatod az élménypedagógia módszerét.

Kinek ajánljuk a képzést?

 • óvodai,
 • általános iskolai és
 • középiskolai dolgozóknak

Mint pl.

pedagógusoknak, osztályfőnököknek, nevelőknek, tanítóknak, tanároknak, óvodapedagógusoknak, kollégiumi nevelőknek, iskolai szakmunkatársaknak… és minden további érdeklődőnek,

vagyis NEKED ajánljuk!

Ez a képzés sokkal több néhány játék kipróbálásánál! Hatással lehet…

A célcsoportodra

Együttműködőbbekké válnak, toleránsabbak, szabálykövetőbbek, figyelmesebbek lesznek, ha alkalmazod a módszert.

A Te szakmai utadra

A sok gyakorlat mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy megismerd azokat az elveket, amik alapján magabiztosan a saját célcsoportodra szabhatod a foglalkozásaidat, vagy akár teljesen újakat találhatsz ki!

RÁD

Ennek a képzésnek nem elsődleges célja a résztvevők egyéni fejlesztése, de mint ahogy a célcsoportodra is hatással lesz az általad vezetett foglalkozás, ugyanúgy rád is hatással lesz a képzés!

A résztvevő pedagógusok véleménye

Mit mondanak azok, akik már befejezték ezt a képzést?

“Még soha nem voltam olyan továbbképzésen, ami ennyire hasznos és életvidám lett volna. Arra figyelmeztet bennünket, hogy a gyerekek lételeme a játék, és hogy játékon keresztül mindent el lehet érni. A problémás gyerek kezelhetőbb, a zárkózottabb nyitottabbá válik. Örülök, hogy a továbbképzés részese voltam és, hogy megismerhettem egy ilyen karizmatikus személyiséget, mint a Szabolcs. :)”

Arnold Ildikó – Szabadka (Szerbia), Miroslav Antic Ált.Iskola

 

“Élménypedagógiai képzésen vettem részt 2010-ben. Nagyon tetszett a képzést vezető / Besnyi Szabolcs / közvetlensége, kedvessége,szakmai felkészültsége. A képzés barátságos hangulata mellett nagyon sok új módszert, játékot ismertem meg, amiket akár óráimon, akár szabadidős tevékenységekben hasznosítani tudok, főleg a nehezen kezelhető gyerekeknél, hiszen hozzájuk a legrövidebb út a játék.”

Farkas Andrea – Budapest, XIV. kerület (Magyarország), testnevelő tanár / oszt.főnök / Jókai Mór Ált. Isk.

 

“Elmondhatom három éve ismerem a trénereket, akkor volt mikor általuk megerősítést nyert, érdemes másképp, érdemes játszva tanítani. Hogy mit is kaptam tőletek? Nagyon sokat, azt a segítséget, hogy érdemes elindulni ezen az úton, ti adtátok a kezembe az iránytűt amely betájolta az addig követett utat. A játék felszabadít és én köztetek újra gyereknek érezhettem magam és ez annyira jó, ugyanakkor azt is megtanultam a legegyszerűbb dolgokat is fel lehet használni játszani. Mire is jó egy egyszer használatos műanyagpohár, színes cérna, na meg befőttes gumi? Próbálj belőle piramist építeni és meg tudod !:) Mindennapi munkámban ott van az élménypedagógia, az iskola falain belül és kívül. Köszönöm Nektek!”

Kémenes Hajnal – Marosvásárhely (Románia), tanítónő, Bolyai Farkas Elméleti Liceum

 

“7 évvel ezelőtt,amikor először találkoztam Veletek, olyan hatással voltatok rám, hogy azóta is lelkes követőtök vagyok! A játékokat, élményeket, amit kaptam tőletek, szinte minden nap hasznosítom….úgy a magánéletemben, mint a munkahelyemen. Lelkesítek vele kolléganőket és gyereket egyaránt…mert játszani jó, és játszva szinte repül az idő, mégsem öregszünk!!! :)”

Bálint Katalin – tanítónő / Október 10 Általános Iskola Horgos (Szerbia)

 

“Besnyi Szabolcs és Tojzán Ákos egy csodálatos intenzív képzést tartott tanintézményünk 51 pedagógusának. Az élménypedagógia módszerei  mellett, felfedeztették velünk közösségi hatékonyságunk és együttműködési képességeink bennünk rejlő kincseit, eszünkbe juttatták az oktató  játék és a névelő játszás rendkívüli fontosságát. Szabolcs előadása és előadásmódja  megmutatta, hogy bármely összetételű és létszámú közönséggel lehet játszani s ezáltal felejthetetlen élményeket adni egymásnak. Köszönjük nektek! A csíkszeredai József Attila Ált. Isk. csapata”
Ferencz Salamon Alpár (Tanár, tanintézményvezető, Csíkszereda)

Hány akkreditált pontot ér és kik vehetnek részt a képzésen?

A képzésért kapható akkreditált pontok száma: 30 (Magyarországon), vagy 16 (Szerbiában). Más országokban jelenleg még nincs akkreditálva a képzés.

A képzés helyszíne: A képzés bármelyik iskolában/óvodában, vagy hasonló helyszínen megtartható. Akár a Tiédben is!

A részvételi feltételek: A képzésen való részvétel minden tekintetben önkéntes, azonban a sikeres elvégzéshez aktív részvételt igényel.

Bárki részt vehet, de akkreditált tanúsítványt csak a Magyarországon vagy Szerbiában dolgozó pedagógusok kaphatnak.

A képzés bejegyzése Magyarországon: „Ahol a csodák kezdődnek – A szociális kompetenciák fejlesztése az élménypedagógia módszerével”. A képzés akkreditációs engedélyének száma: 208/10/2022, nyilvántartási szám: A/10363/2022, nyilvántartási számunk a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben: B/2020/000886

A képzés bejegyzése Szerbiában: Gde nestaju čuda – pedagogija iskustva (empirijska edukacija). A képzést Szerbiában a „PZV” fogadta el és megtalálható ebben a táblázatban  (Sorszám: 1205, Kompetencia: K2, K3, K4, Oblast: P3).

Mennyibe kerül és kaphatok-e kedvezményt?

A képzést vezető trénerek:

A részvételi díj 4990 din/fő, vagy 29 990 Ft/fő, vagy 330 RON/fő, amiből az alábbi esetekben kedvezményeket adunk:

 • Legalább 14 fős csoportnak 5%
 • legalább 18 főtől pedig 10% kedvezmény
 • 24 fő felett egyedi kedvezmény, amiről személyesen egyeztetünk.

A képzés megtartásához szükséges minimimális létszám: 8 fő. Felső létszám határ nincs, kimondottan nagy létszám esetén több tréner vezeti a képzést külön termekben. Előzetes egyeztetést követően van lehetőség 8 fő alatti képzési csoport indítására is. De ez esetben a képzést árát 8 főre számoljuk.

Besnyi Szabolcs - élménypedagógiai tréner
Besnyi Szabolcs - tréner
Boros Balázs Mókus - tréner
Boros Balázs Mókus - tréner
Tojzán Ákos - tréner
Tojzán Ákos - tréner
Nagy Gábor Mápó - tréner
Nagy Gábor Mápó - tréner
Tojzán Baldy Eszter - tréner
Tojzán Baldy Eszter - tréner

Hogyan tovább?

Válassz az alábbi lehetőségek közül!

Képzést szeretnék rendelni!

Nincs időm képzésekre járni!