Haladó Élménypedagógia – Szabadka – 2023.03.03-05.

Ahol a csodák folytatódnak!

Élménypedagógiai HALADÓ képzés (nem csak) pedagógusoknak!

Élménypedagógiai facilitátorként jó párszor előfordult, hogy  bizonytalanok voltunk abban, hogy jól csináljuk-e. Megfelelően fogalmazunk? Fenn tudjuk tartani a figyelmet? Jó gyakorlatot választottunk? A pedagógiai célunknak megfelelő volt a lezárás? Sikerült valóban értéket adnunk a résztvevőknek?

Egy cipőben járunk?

Ilyen és hasonló kérdések merültek fel és merülnek fel a mai napig a munkánk során. És sokszor nem kapunk visszajelzést, hiszen egyedül dolgozunk. Magunkra vagyunk utalva, hogy eldöntsük, jó irányba megyünk-e, jól csináljuk-e a munkánkat. Van, hogy ez előrevisz, de van, hogy túlzott stresszel, örlődéssel, bizonytalansággal jár, ami elszívja az energiáinkat és a lelkesedésünket.

Van megoldás!

A jó hír az, hogy megtaláltuk a megoldást erre: Szükség van egy mentorra és/vagy egy közösségre, akik hasonló cipőbe járnak és segítik egymást a fejlődésben. Egy olyan közeg, ahol van, aki vezet, kereteket, lehetőségeket, tudást ad, hogy tanuljunk, gyakoroljunk.

És mivel nálunk ez működött, ezért létrehoztunk ezek az elvek mentén egy képzést, ami Nálad is működni fog!

Ez a képzés az “Ahol a csodák folytatódnak!” című élménypedagógia haladó képzés.

Mi vár rád a képzésen?

Gyakorolhatsz, visszajelzéseket, megerősítéseket adhatsz és kaphatsz, miközben játszva, élményeket szerezve tanulsz és már a képzés utáni naptól magasabb szinten, tudatosabban fogod alkalmazni az élménypedagógiát.

Magabiztosabb leszel a gyakorlatok kiválasztásában, megtervezésében és vezetésében. Jobban fogod tudni, hogy melyik feldolgozási módszert válaszd és azt hogyan használd még hasznosabban, fejlesztőbben a pedagógiai célod elérésére.

Besnyi Szabolcs - élménypedagógiai tréner

Az én történetem

11 évvel ezelőtt történt meg, hogy élménypedagógiai gyakorlatként egy csoportott vittem a trénertársammal túrázni. Már tapasztalt élménypedagógiai facilitátornak számítottam és évek óta képzéseket is vezettem ebben a témában.

A csoport tagjai maguk döntöttek arról, hogy ki milyen terhelést választ magának. Az egyik résztvevő túl vállalta magát (vagy a csoport nyomás volt túl nagy?) és lemaradt a csoporttól. Amikor a távolság már néhány 100 méterre nőt, akkor akartam leállítani a csoportot.

A trénertársam döbbentett rá, hogy ezzel egy óriási tanulási lehetőségtől fosztanám meg a résztvevőket! Gyorsan be kellett látnom, hogy igaza van! Senki sem volt veszélyben és mindenki látó távolságban volt! Azzal, hogy helyettük oldottam volna meg a problémát, már a lemaradó nem képviselhette volna a saját szükségleteit a csoport felé. A csoport tagjainál nem születhetett volna meg a felismerés, hogy mennyire nem figyeltek egy társukra. És nem lehetett volna egy tanulságos beszélgetés a (túl)vállalásról és a csoportnyomásról.

A legnagyobb tanulságom mégis az volt, hogy bármennyire is gondolom magam “profinak” mindig lehet fejlődni!

A képzés, amit kidolgoztunk, azért nagy lehetőség, mert:

  • lesz egy tréner, aki több mint 15 éve dolgozik a szakmájában, rengeteg saját szakmai tapasztalata és élménye van gyerekkel és felnőttekkel egyaránt,
  • lesz maximum 24 résztvevő, akiknek már van élménypedagógiai gyakorlatuk és nagyon nyitottan, tudásra, tapasztalatra éhesen, egymást támogatva vesznek részt a képzésen,
  • lesz alkalom, amikor játékot/gyakorlatot vezetsz és azonnal, kézzel fogható, gyakorlatias formában visszajelzést és az önbizalmadat növelő megerősítéseket kapsz,
  • a tematika haladó szintű lesz, így olyan dolgokat fogsz tanulni, amik tovább növelik a tudásod,
  • mivel mindenki haladó lesz a témában, a kezdő képzésnél magasabb szinten fogunk együtt gondolkodni, megbeszélni, megvitatni témákat és ezzel még jobban növeljük a megértés és tudatosság mértékét is,
  • mert ilyen képzésen még nem sokan vettek részt!

A képzéseinkről ezt mondták a résztvevők:

“Élménypedagógiai képzésen vettem részt 2010-ben. Nagyon tetszett a képzést vezető / Besnyi Szabolcs / közvetlensége, kedvessége,szakmai felkészültsége. A képzés barátságos hangulata mellett nagyon sok új módszert, játékot ismertem meg, amiket akár óráimon, akár szabadidős tevékenységekben hasznosítani tudok, főleg a nehezen kezelhető gyerekeknél, hiszen hozzájuk a legrövidebb út a játék.”

Farkas Andrea – Budapest, XIV. kerület (Magyarország), testnevelő tanár / oszt.főnök / Jókai Mór Ált. Isk.

“Még soha nem voltam olyan továbbképzésen, ami ennyire hasznos és életvidám lett volna. Arra figyelmeztet bennünket, hogy a gyerekek lételeme a játék, és hogy játékon keresztül mindent el lehet érni. A problémás gyerek kezelhetőbb, a zárkózottabb nyitottabbá válik. Örülök, hogy a továbbképzés részese voltam és, hogy megismerhettem egy ilyen karizmatikus személyiséget, mint a Szabolcs. :)”

Arnold Ildikó – Szabadka (Szerbia), Miroslav Antic Ált.Iskola

Gondolj bele, hogy ha az alapképzésről ilyen véleményekkel mentek haza a résztvevők, akkor mennyi energiát és tudást fektetünk bele abba, hogy erről a haladó képzésről is legalább ennyire elégedetten menj majd haza!

Technikai információk!

A képzés időpontjai:

  • 2023.03.03. (péntek) 15.00-19.00 óra
  • 2023.03.04. (szombat) 9.00-19.00 óra
  • 2023.03.05. (vasárnap) 9.00-14.00 óra

A képzés helyszíne: Széchenyi István Általános Iskola, Veljka Vlahovića 5, 24104 Kelebija/Kelebia (ingyenes parkoló az iskola környékén).

A képzésért járó tanúsítvány: Ez a képzés Szerbiában nem akkreditált! Ennek megfelelően akkreditált tanúsítványt sem tudunk kiállítani róla! A NEM akkreditált tanúsítvány kiállítója a Szabadidő-szervezők Egyesülete.

A képzés teljes ára: 5500 din/fő.

A képzést vezető tréner:

Besnyi Szabolcs - élménypedagógiai tréner

Fontos!

Ilyen képzés még nem volt Szerbiában és biztos, hogy 1 éven belül másik nem is lesz!

Ha most nem jössz, akkor könnyen lehet, hogy csak évek múlva tudsz újra jelentkezni.

És, hogy megteremtsük a gyakorlás lehetőségét, ezért 24 főben limitáltuk a képzés résztvevőinek számát. Aki ebben a létszámba nem fér bele, az sajnos, nem tud részt venni ezen a képzésen.

Garancia! Mi biztosak vagyunk a dolgunkban!

Természetesen, mint mindig, mi most is úgy gondoljuk, hogy ez a képzés, ha részt veszel és beleteszed magad, nagyon sok újat fog neked adni.

Ha Te az első képzési nap végéig mégsem gondolod így, akkor csak jelezned kell ezt nekünk és mi a helyszínen visszafizetjük Neked az összes addig befizetett pénzedet!

katalizator_elmenypedagogiai_garancia

Mi van ha kifizeted a képzés árát (vagy csak egy részét) és aztán nem tudsz eljönni?

katalizator_elmenypedagogiai_garancia

Ha a képzés kezdete előtt minimum 20 nappal jelzed, hogy nem tudsz eljönni, akkor a kifizetett pénzed 100%-át visszautaljuk Neked.

Ha ezt követően jelzed, akkor az előleg értékét tartjuk meg, a fennmaradó összeget pedig visszautaljuk Neked.

Itt tudsz jelentkezni!

Tedd ezt meg most és kezd a tavaszt egy nagyszerű képzéssel!

FONTOS: CSAK AKKOR VEHETSZ RÉSZT, HA MÁR VÉGEZTÉL ÉLMÉNYPEDAGÓGIAI ALAPKÉPZÉST

Még egyszer hadd hívjam fel a figyelemed arra, hogy, ha nem jelentkezel időben, akkor ez a lehetőség akár egy évre is elúszhat számodra. És az nagyon sok idő!!!

Ui.: Ha részt veszel a képzésen, egy nagyon nyitott, tudásra éhes és támogató társaságban, egy sokat tapasztalt és nagyon gyakorlatias tréner vezetésével tanulhatsz az élménypedagógiáról még magasabb szinten. És így leszel még tudatosabb, magabiztosabb, gyakorlotabb élménypedagógiai facilitátor!

Várlak!

Besnyi Szabolcs

Jelentkezz most, mert bármikor megtelhet a képzés!

Nem jó az időpont vagy a helyszín? Akkor nézd meg ITT, hogy mikor és hol lesz a következő képzés, vagy válassz egyet ITT és szervezzük meg közösen Nálatok! Várom a megkeresésedet ITT!