Mindig van ötleted arra, hogy hogyan old meg a felmerülő nevelési gondokat? És arra is, hogy hogyan előzd meg ezeket? Pontosan tudod, hogyan érheted el, hogy az általad fontosnak tartott értékeket a csoportod tagjai is elfogadják és magukénak érezzék?

Ha nem tudsz minden esetben egyértelműen igennel válaszolni, akkor érdemes megismerkedned az élménypedagógia módszerével! Valószínű, sokkal több mindenre lehet megoldás, mint ahogy azt elsőre gondolnád!

Ez a módszer fogja megoldani az összes problémádat?

Természetesen nem! De abban biztos vagyok, hogy remek kiegészítője lehet a meglévő ismereteidnek, amivel hatékonyabban találhatsz jó megoldást!

Hogy hogyan?

Gondold végig: Te hogyan tudnál a legkönnyebben megismerni pl. egy vadonatúj parfümöt? Ha olvasnál róla egy részletes leírást? Ha látnál róla egy reklám videót? Ha hallanál róla egy előadást? Feltehetőleg ezektől sokkal eredményesebb lenne, ha egyszerűen csak kézbe vennéd és kipróbálnád. Ugye mennyivel hatékonyabb módszer?

Felmérések bizonyítják, hogy egyértelműen az hagyja bennünk a legmélyebb nyomot, amit mi magunk átélünk. És vajon a Te csoportodnál/osztályodnál mi a hatékonyabb? Ha elmondod nekik, hogy mennyire fontos a társaikra való odafigyelés, vagy ha teremtesz egy olyan helyzetet, amit annál sikeresebben tudnak megoldani, minél inkább odafigyelnek egymásra?

A különbség a kettő között az, hogy a második esetben a tanuló saját tapasztalatot szerez a „tananyagról”, amitől hihetővé és érthetővé válik számára az. Nem a Te utasításaidat kell elfogadnia, amivel szemben akár dacolhat is, hanem ő maga éli át az élményeket. Azokon keresztül tanul! És hogy hogyan lehet ezt elérni a leghatékonyabban? Hogy milyen elvekre érdemes odafigyelni? Erről szól ez a képzés!

Akikkel dolgozunk

Mire számíthatsz a képzésen?

✓ 100%-ban gyakorlatias foglalkozás

✓ „Hazavihető” módszer

✓ Feltöltődés, jó hangulat

✓ Szemléletformálás

Akikért dolgozunk!

Ezt mondják rólunk azok, akik már részt vettek a képzésünkön:

Az élménypedagógia módszere számomra nem volt új keletű a képzés előtt sem. Mégis, mi a különbség képzés-képzés között? Mi az, ami magával ragadja és motiválja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt?Örömmel tölt el, hogy a Szombathelyi Élménypedagógiai képzés alkalmával erre a kérdésre azonnal tudtam válaszolni. Ez pedig nem más, mint a lelkesedés, és az elkötelezettség. Nyilván való, hogy a módszernek is köszönhető, hogy nem egy unalmas foglalkozásról kell itt beszéljünk, de maga a tartalmi anyagot a trénerek személyisége teszi élvezhetővé, ők azok akik özönvízszerű élmény áradatban fürdetnek bennünket, résztvevőket minden pillanatban. De nem állnak meg az itt- és mostban. Beindítanak. Feltuningolnak. Feltöltenek. Olyan folyamatot indítottak el bennem, ami természetesen nem állhat meg a képzés befejezésével. Késztetést érzek cselekedni. Ezt az érzést úgy gondolom, minden - emberekkel foglalkozó - szakembernek át kell élnie!

Bács Ferenc, Magyarország

Utánozhatatlan és megunhatatlan. Akár ugyanaz a forgatókönyv is mindig új helyzeteket teremt. Gyerekek s felnőttek egyaránt élvezik, akár "vezetők", akár "résztvevők". Játszva tanulsz, tanulsz játszani és tanulva játszol, miközben észre sem veszed, megismersz, megismernek és közösséggé szerveződsz.

Magyar Aletta - Kishegyes (Szerbia) Matek tanárnő  Ady Endre Ált. iskola

Biztosan Neked való ez a képzés?

  • Ha szívesen kiegészítenéd a módszertáradat egy igazán hatékony pedagógiai módszerrel, amit a gyerekek is szeretnek, akkor igen!
  • Ha fontosnak tartod, hogy az osztályod/csoportod tagjai egyénileg is és csoportként is fejlődjenek, akkor igen!
  • Ha nemcsak tananyagot akarod átadni, hanem olyan gyerekeket szeretnél nevelni, akikből felelősségteljes, gondolkodó, magas fokon együttműködni képes felnőttek vállnak, akkor igen!
  • Ha picit belefáradtál a hétköznapok szürkeségébe és szükséged van egy motiváló és feltöltő képzésre, akkor igen!

Fel tudod majd használni a saját csoportoddal ezt a módszert?

A képzés alatt konkrét játékokon, foglalkozásokon vehetsz részt. Olyanokon, amelyek többségét kisebb módosításokkal a legkülönbözőbb csoportoknál használni tudod Te is! De a képzés igazi értékének mégsem ezeket a konkrét foglalkozásötleteket tartom, hanem azt az elméleti hátteret, amit a gyakorlatokon keresztül tapasztalhatsz. Hiszen pont ettől lesz „hazavihető” a módszer. Elsősorban nem foglalkozásötleteket, hanem a módszer alapjait tanítom meg, ami segít abban, hogy könnyedén fejleszthess saját foglalkozásokat!

Azt gondolod, hogy nem lesz elég időd a módszer alkalmazására?

Akkor szánj rá annyit, amennyit tudsz! És meg fogod látni, hogy a kevés is lehet sok! Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell rá időt szánnod!

Természetesen kell! És minél többet tudsz/tudtok rászánni, annál hamarabb éred el a céljaid. De már kevés időráfordítással is motiváló sikereket érhetsz el.

Csak pedagógusoknak szól ez a képzés?

Nem, nem csak pedagógusoknak ajánlom! Hanem bárkinek, aki mások (vagy saját maguk) fejlesztésével foglalkoznak! Pl. táborszervezők, szociális munkások, pszichológusok, óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, civil aktivisták, animátorok, cserkészek…

Attól félsz, hogy kifizeted a részvételi díjat és aztán mégsem tetszik majd a képzés?

Biztos vagyok abban, hogy tetszeni fog, ezért nyugodt szívvel átvállalom Tőled ezt a kockázatot! Felajánlok neked egy 100%-os Katalizátor garanciát! Hogy ez mit jelent? Ha a képzés első napján úgy gondolod, hogy nem azt kapod, amire számítottál, akkor minden további kérdés és kötelezettség nélkül vissza fogod kapni az addig befizetett összeget! És hogy ne üres kézzel menj haza, felajánlok Neked egy Játékzápor módszertani csomagot ráadásként! Ha én ennyire biztos vagyok a dolgomban, akkor azt gondolom, hogy ilyen garancia mellett neked sem szabad kételkedned!

katalizator_elmenypedagogiai_garancia

Miért pont most jelentkezz erre a képzésre?

A képzés vezetője, Besnyi Szabolcs, Magyarországon élő tréner, élménypedagógus, táborszervező, aki csak rövid ideig lesz az USA-ban. Ha most nem veszel részt a képzésen, akkor a közeljövőben másik ilyen alkalmad nem lesz!

Részletes önéletrajz itt!

Besnyi Szabolcs - élménypedagógiai tréner
Besnyi Szabolcs - tréner

Tervezett program

9.00-10.15 Az ismerkedéstől az együttműködésig (ismerkedés játékok segítségével)
10.30-12.00 Mit tegyek, ha nem akarnak részt venni? (A fokozatosság elve páros együttműködési játékok, vezetés vs. facilitálás)
12.15-13.30 Verseny, együttműködés, sikerélmény, kudarckezelés
13.30-14.30 Ebédszünet
14.30-16.00 Ahol a csodák kezdődnek (a zónaelmélet egy komplex élménypedagógiai foglalkozáson keresztül szemléltetve).
16.15-17.00 Hogyan tovább? (zárás, feldolgozás)

Megjegyzés:

  • A képzés végleges programja a résztvevők igényeinek megfelelően, közös döntéssel változhat. Ha téged más is érdekel, akkor bátran kérdezz és ha lesz rá lehetőség, akkor választ fogsz kapni!
  • A képzés 95%-a gyakorlatias, ami azt jelenti, hogy azonnal használható, konkrét ötleteket és módszertani ismereteket fogsz kapni! Ugyanakkor a részedről is aktív részvételt igényel!

Technikai információk

A képzés időpontjai: 2017.10.29. (vasárnap) 9.00-17.00 óra

A képzés helyszíne: Hungarian Christian Society 165 N Jackson Rd Venice FL 34292

A képzés nyelve: magyar

A képzés teljes ára: 160 USD/fő, de ha október 17-ig jelentkezel, akkor csak 60 USD-t kell fizetned.

Az ár magába foglalja a teljes képzésen való részvételt és egy meleg ebedet, amit a Petőfi club biztosít.

Bővebb infó:

  • Klatyik Erika (helyi szervező) → 941-320-8253
  • Besnyi Szabolcs (tréner) → email

Jelentkezz most, mert bármikor megtelhet a képzés!